Plnotučná hořčice s bílým vínem recept


Plnotučná hořčice s bílým vínem recept.

Ingredience:

- 100 ml bílého suchého vína
- 100 g hnědých hořčičných semen
- 30 ml bílého vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 100 ml vody

Recept:

1. Hořčičná semena namočte přes noc do vody.
2. Namočená semena scedíte a společně s vínem, octem, cukrem, solí a zbývající vodou je dejte do mixéru.
3. Vše důkladně rozmixujte do hladka. Pokud chcete hrubší texturu, mixujte kratší dobu.
4. Směs přemístěte do kastrolu a na mírném ohni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Občas promíchejte.
5. Hotovou hořčici přelijte do sterilizovaných sklenic a nechte vychladnout.
6. Uzavřené sklenice uložte na chladném a tmavém místě.

Tipy:

- Čím déle hořčici necháte odpočívat, tím bude její chuť jemnější a vyváženější.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do receptu pár chilli vloček nebo trochu čerstvě mletého pepře.
- Pro extra aroma můžete přidat i lžíci medu nebo javorového sirupu.
- Hořčici můžete využít jako originální přísadu do dresinků, marinád, sendvičů nebo jako doplněk k masu a sýrům.
- Experimentujte s různými typy vína a octa pro odlišné chuťové varianty.