Plněné papriky s knedlíkem recept


Plněné papriky s knedlíkem recept.

Ingredience:

Pro plněné papriky:
- 4 velké červené papriky
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 50 g rýže
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička tymiánu nebo majoránky

Pro rajčatovou omáčku:
- 400 g konzervovaných rajčat v šťávě
- 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl, pepř a cukr dle chuti
- 2 lžíce oleje

Pro knedlíky:
- 250 g polohrubé mouky
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva

Postup:

Plněné papriky:
1. Papriky omyjte, odstraňte víčka a vyjměte semena.
2. V míse smíchejte mleté maso, rýži, cibuli, česnek, vejce, papriku, sůl, pepř a bylinky.
3. Směsí naplňte papriky a odložte je stranou.

Rajčatová omáčka:
1. Na oleji osmažte cibuli dozlatova, přidejte česnek a papriku.
2. Přidejte rajčata, sůl, pepř a cukr. Povařte asi 10 minut, dokud omáčka neprovaří.

Knedlíky:
1. V míse smíchejte mouku, mléko, vejce, sůl a prášek do pečiva, aby vzniklo těsto.
2. Z těsta vytvořte knedlíky a vařte ve vodě asi 10-15 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Dokončení:
1. V hrnci s trochou oleje krátce osmažte naplněné papriky z každé strany.
2. Přidejte rajčatovou omáčku a přikryjte.
3. Dušte na mírném ohni 30-40 minut.

Tipy:
- Pokud máte rádi pikantnější jídlo, přidejte do směsi na plnění paprik trochu chilli nebo cayenského pepře.
- Pro vegetariánskou verzi můžete místo mletého masa použít směs nastrouhaných zelenin (mrkev, cuketa) a quorn.
- Knedlíky jsou hotové, když se vznášejí na povrchu vody. Nevařte je příliš dlouho, aby nebyly tvrdé.
- Pro bohatší chuť omáčky můžete přidat lžíci rajčatového protlaku.