Plněná sekaná pečeně recept


Plněná sekaná pečeně recept.

Plněná sekaná pečeně je lahodný pokrm, který může být vrcholem každého rodinného oběda nebo svátečního stolu. Zde je postup, jak si připravit tento tradiční český recept.

**Ingredience**

Mleté maso (směs hovězího a vepřového) - 500 g
Cibule - 1 velká
Česnek - 2 stroužky
Rohlík - 1
Mléko - trochu na namočení rohlíku
Vegeta nebo jiné koření - 1 lžička
Sůl - podle chuti
Pepř - podle chuti
Mletá paprika - 1 lžička
Vejce - 1
Pro plnění
Uzený sýr - 100 g
Uzené maso nebo šunka - 100 g
Okurka (nakládaná) - 1-2 ks
Vejce natvrdo - 2 ks

**Recept**

1. Začneme přípravou mletého masa. Cibuli a česnek oloupejte a jemně je nasekejte. Rohlík namočte v mléce a nechte ho chvíli stát, až se rozmočí.
2. V míse smíchejte mleté maso s namočeným rohlíkem, přidejte cibuli, česnek, vejce, Vegetu, sůl, pepř a papriku. Vše důkladně promíchejte, dokud nebude směs jednolitá.
3. Na pekáč nebo do pekáče položte list alobalu nebo pečicího papíru. Masovou směs rozprostřete na alobal nebo papír do obdélníkového tvaru.
4. Na střed masové placky rozložte plnění - plátky uzeného sýra, uzené maso nebo šunku, nakládané okurky pokrájené na plátky a vejce nakrájená na kolečka.
5. S pomocí alobalu nebo papíru zabalte maso tak, aby plnění zůstalo uvnitř a vytvarujte z masa válec.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut. Během pečení můžete sekanou potírat výpekem z pekáče pro získání krásně zlatavé krusty.
7. Po upečení nechte sekanou chvíli odpočinout před krájením.

**Tipy**

- Sekanou můžete podávat s bramborovou kaší, smaženými bramborami nebo jen s čerstvým chlebem.
- Jako zeleninovou přílohu doporučuji červené zelí nebo salát.
- Pokud chcete sekanou ještě šťavnatější, přidejte do masa trochu strouhaného zelí nebo mrkve.

Tento tradiční recept lze variabilně upravovat podle vlastních chutí a preference. Dobrou chuť!