Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou recept


Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou recept.

Ingredience potřebné pro přípravu plněných kuřecích prsou s broskví a feferonkou jsou kuřecí prsa, broskve, feferonky, sýr jako mozzarella nebo gouda, sůl, pepř, olivový olej a čerstvé bylinky podle chuti, třeba bazalka nebo tymián.

Postup přípravy začíná tím, že kuřecí prsa omyjeme a opatrně rozkrojíme tak, aby vznikl vnitřní kapsa. Do této kapsy vložíme plátky broskve a feferonku, kterou jsme předtím očistili od semínek a nakrájeli na tenké proužky. Dále přidáme plátky sýra. Kuřecí prsa osolíme a opepříme zvenku i zevnitř.

V pánvi rozehřejeme olivový olej a plněná kuřecí prsa na něm zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhla. Poté prsa přeneseme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních Celsius asi 20 až 25 minut, dokud nejsou kuřecí prsa plně uvařená a sýr se krásně rozteče.

Co se týče tipů, dobré je kuřecí prsa před plněním lehce naklepat, aby byla tenčí a snáze se s nimi manipulovalo. Při plnění je také důležité, aby byla kapsa dostatečně hluboká, ale zároveň aby maso nebylo nijak protržené, aby se náplň během pečení nevytékala ven. Pečení v troubě na nižší teplotě pomůže kuřeti zůstat šťavnaté a náplň zůstane krásně uvnitř. Pokud máte rádi pikantnější varianty, můžete do náplně přidat více feferonek nebo trochu chilli koření.