Pizza šneci recept


Pizza šneci recept.

**Ingredience**

Pro těsto:
- 250g hladké mouky
- 1 a 1/2 čajové lžičky sušeného droždí
- 1/2 čajové lžičky soli
- 150ml teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje

Pro náplň:
- 100g passaty (rajčatový základ)
- 1 čajová lžička sušeného oregána
- 100g salámu (podle chuti, například chorizo)
- 150g strouhaného mozzarelly
- 1 malá cibule, tenké plátky
- 1 paprika, tenké plátky
- černý pepř

**Recept**

1. V míse smíchejte hladkou mouku, sušené droždí a sůl. Poté přidejte teplou vodu a olivový olej. Míchejte, dokud se těsto nespojí.
2. Těsto vyklopte na moukou posypaný vál a hněťte asi 10 minut, dokud není hladké a pružné. Poté těsto vložte zpět do mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechejte na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3. Předehřejte troubu na 220 stupňů.
4. Vykydané těsto rozválejte na obdélník o tloušťce přibližně 0,5 cm.
5. Rozetřete passatu po těstě, posypte oregánem, poklaďte salámem, cibulí, paprikou a zakončete strouhaným mozzarelou. Okořeňte černým pepřem.
6. Těsto opatrně srolujte podél delší strany, abyste vytvořili těsný závin.
7. Nožem nakrájejte závin na asi 2 cm široké šneky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
8. Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut, dokud šneky nejsou zlatavé.
9. Podávejte teplé.

**Tipy**

- Při plnění těsta náplní nechte okraj asi 1 cm volný, aby se při srolování náplň nevytlačila ven.
- Pro extra křupavost můžete na šneky před pečením rozprostřít trochu olivového oleje.
- Experimentujte s náplněmi podle vaší chuti - místo salámu můžete použít šunku, pro vegetariánskou verzi použijte více zeleniny.
- Šneci jsou skvělí jako pohoštění na večírku nebo jako rychlý oběd s čerstvým salátem.