Pizza s mozzarellou recept.
**Ingredience:**
- 250 g pšeničné hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7 g sušeného droždí
- 160 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatového protlaku
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sušeného oregána
- 200 g mozzarelly
- Čerstvé bazalkové listy
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
**Recept:**
1. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Přidejte teplou vodu a olivový olej. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
2. Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a hněte asi 10 minut, dokud není pružné. Poté ho vložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teplém místě kynout 1 hodinu.
3. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. V malém hrnci rozehřejte trochu oleje, přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte. Přidejte rajčatový protlak, oregáno a dochuťte solí a pepřem. Povařte na mírném ohni 10 minut.
4. Po vykynutí rozdělte těsto na dvě části. Každou část vyválejte na kruh o tloušťce asi 5 mm a položte na plech vyložený pečicím papírem.
5. Na těsto rozetřete rajčatovou omáčku. Na omáčku rozložte plátky mozzarelly.
6. Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, dokud není pizza zlatavá a sýr krásně roztavený.
7. Před podáváním posypte čerstvými bazalkovými listy a pokud chcete, můžete dochutit ještě trochou olivového oleje.
**Tipy:**
- Pro ještě aromatičtější chuť použijte čerstvé droždí namísto sušeného. Budete potřebovat asi 20 g čerstvého droždí.
- Pokud máte rádi křupavější okraje, můžete okraje těsta před pečením potřít trochou olivového oleje.
- Experimentujte s přidaním různých druhů zeleniny nebo salámu pro bohatší chuť.
- Pro ještě lepší výsledky nechte těsto kynout přes noc v lednici. Stačí ho poté nechat asi hodinu předem přijít na pokojovou teplotu a můžete začít s přípravou.