Pizza s kedlubnou a chřestem recept


Pizza s kedlubnou a chřestem recept.

**Ingredience:**

Těsto na pizzu:
- 250 g hladké mouky
- 125 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 balení suchého droždí

Náplň:
- 1 malý kedluben (nastrouhaný)
- 100 g chřestu (očištěného a nakrájeného na kousky)
- 150 g mozzarelly (na plátky)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

**Recept:**

1. Začněte přípravou těsta: V míse smíchejte mouku, sůl a suché droždí. Přidejte teplou vodu a olivový olej. Míchejte, dokud nebude těsto hladké. Poté těsto vyklopte na pomoučený povrch a hněťte, dokud nebude pružné. Nechte těsto v míse, přikryjte utěrkou a nechte v teple kynout asi 1 hodinu, než zdvojnásobí objem.
2. Mezitím předehřejte troubu na 220 °C.
3. Připravte náplň: Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Kedluben nastrouhejte.
4. Vyválejte vykynuté těsto na pomoučeném povrchu na kruh nebo obdélník podle velikosti vaší pečicí formy. Položte těsto na pečicí papír na plech.
5. Těsto potřete olivovým olejem. Rozložte na něj plátky mozzarelly, nastrouhaný kedluben a kousky chřestu. Osolte, opepřete a pokapejte ještě trochou olivového oleje.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 15–20 minut, dokud není pizza zlatavá a sýr bublá.
7. Hotovou pizzu vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout, pak nakrájejte a podávejte.

**Tipy:**

- Pro intenzivnější chuť můžete přidat několik čerstvých listů bazalky nebo rukoly po upečení.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte na pizzu pár kapek chilli oleje.
- Pro křupavější okraje můžete okraje těsta před pečením potřít olivovým olejem.
- Chřest před použitím na pizzu můžete na chvíli blanšírovat v osolené vodě, aby byl měkčí a jeho chuť méně výrazná.