Pizza chudobka recept.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička suchého droždí
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 150 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat vlastní šťávě
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 200 g sýra mozzarella
- Sůl a pepř podle chuti
Recept:
1. V míse smíchejte mouku, suché droždí, cukr a sůl. Přidejte vlažnou vodu a olivový olej. Míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
2. Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a hněte asi 10 minut, dokud není pružné. Poté těsto přikryjte a nechte v teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nedoroste na dvojnásobek své velikosti.
3. Mezitím na středně silném ohni orestujte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji dozlatova. Přidejte rajčata vlastní šťávě, oregano a bazalku. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4. Rozehřejte troubu na 220 stupňů C.
5. Vyválejte vykynuté těsto na pomoučené ploše na kruh nebo obdélník podle velikosti pekáče. Přeneste těsto na pečicí papír.
6. Těsto potřete připravenou rajčatovou omáčkou. Posypte nasekanou mozzarellou.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud není pizza zlatavá a sýr bublá.
Tipy:
- Pokud máte rádi křupavější okraje, před přidáním omáčky a sýra můžete těsto předpéct asi 5 minut.
- Pro extra chuť můžete na pizzu přidat čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo oregano, těsně před podáváním.
- Experimentujte s přidáváním různých druhů sýrů nebo zeleniny pro různorodější chutě.
- Pokud máte málo času, můžete použít připravené pizzové těsto z obchodu, ale domácí těsto přidává pizze osobitou chuť.