Pizza bolognese recept


Pizza bolognese recept.

- Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 7 g suchého droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 ml teplé vody
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 400 g plechovka loupaných rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 100 g strouhaného mozzarelly
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Olivový olej na smažení

- Recept
1. V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu, až vytvoříte hladké těsto. Těsto vyklopte na pracovní plochu a zhruba 10 minut ho hněťte, dokud nebude pružné. Nechte ho v míse přikryté čistou utěrkou kynout asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
2. Mezitím na panvi na středním ohni rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud není plně uvařené. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata, oregano, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
3. Těsto rozdělte na dvě části a na pomoučněné pracovní ploše každou část vyválejte do kruhu.
4. Předehřejte troubu na 220°C.
5. Na každou pizzu rozetřete bolognese omáčku a posypte strouhaným mozzarellem.
6. Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut, nebo dokud není okraj křupavý a sýr rozpuštěný.
7. Podávejte teplé.

- Tipy
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do bolognese omáčky trochu chilli nebo červené papriky.
- Pro extra křupavou kůrku můžete posypat okraje těsta olivovým olejem a trochou soli před pečením.
- Pokud máte čerstvé bylinky, neváhejte je přidat do omáčky nebo na hotovou pizzu pro vylepšení chuti.
- Pro rychlejší variantu můžete použít hotové těsto na pizzu nebo dokonce hotovou bolognese omáčku, ale domácí příprava zvyšuje chuť.
- Při servírování můžete přidat čerstvé listy bazalky pro svěží chuť a dekorativní vzhled.