Pistáciové sušenky recept.
Ingredience pro pistáciové sušenky
Máslo 100 gramů
Moučkový cukr 50 gramů
Vanilkový extrakt 1 lžička
Hladká mouka 180 gramů
Mleté pistácie 100 gramů
Celé pistácie na ozdobu
Recept
Máslo necháme změknout na pokojové teplotě. Do změklého másla přidáme moučkový cukr a vanilkový extrakt a vyšleháme do hladka. Postupně přisypeme mouku a mleté pistácie a zpracujeme těsto, které by mělo být hladké a nelepivé.
Těsto rozdělíme na menší kousky a z každého utvoříme malou kuličku. Kuličky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštíme. Na každou sušenku můžeme na střed přitlačit celou pistácii pro dekorativní efekt.
Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 10-12 minut, nebo dokud sušenky nezačnou zlátnout na okrajích. Po upečení necháme sušenky chvíli odpočinout na plechu a poté je přendáme na mřížku, aby zcela vychladly.
Tipy
Pro intenzivnější pistáciovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek pistáciového extraktu.
Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly křehké.
Můžete experimentovat s přidáním kousků čokolády nebo jiných oříšků do těsta pro různé chuťové varianty.