Pistáciové lístky recept


Pistáciové lístky recept.

Pistáciové lístky jsou lahodným dezertem, který zaujme nejen svou chutí, ale i krásnou zelenou barvou pistácií. Zde je návod, jak na to.

Ingredience
150 g nesolených pistácií
200 g moučkového cukru
100 g másla
4 vejce
120 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli

Recept
1. Pistácie nahrubo nasekej a nech stranou.
2. Máslo s cukrem ušlehej do pěny. Přidej vejce, jedno po druhém, a pořádně promíchej.
3. V menší misce smíchej mouku, kypřicí prášek a sůl.
4. Suchou směs postupně přidávej do máslové směsi. Nakonec vmíchej nasekané pistácie.
5. Těsto nalij do formy na pečení vyložené pečicím papírem nebo vymazané a vysypané moukou.
6. Peč v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut nebo do zlatova.
7. Nech vychladnout v formě, poté nakrájej na obdélníky nebo jiné tvary podle tvého výběru.

Tipy
- Pro intenzivnější chuť pistácií můžeš přidat pár kapek pistáciového extraktu do těsta.
- Lístky můžeš dozdobit polevou z bílé čokolády a posypat nasekanými pistáciemi pro krásný vizuální efekt.
- Ujisti se, že používáš kvalitní, čerstvé pistácie pro nejlepší chuť.
- Tento recept je skvělý pro speciální příležitosti nebo jako elegantní doplněk k čaji nebo kávě.

Pistáciové lístky jsou krásně měkké a vláčné a jejich příprava není nijak složitá, takže se do nich může pustit kdokoliv. Užij si jejich přípravu i pochutnání!