Pistáciová buchta recept.
Pistáciová buchta je nádherný dezert, který si rychle zamilujete díky své jedinečné chuti a krásné zelené barvě. Zde je, co budete potřebovat a jak na to:
Ingredience:
- 200 g mletých pistácií
- 200 g hladké mouky
- 250 g másla (měkkého)
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- Špetka soli
- 100 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Kromě toho můžete k dekoraci použít nasekané pistácie nebo cukrovou polevu.
Recept:
1. V míse smíchejte mleté pistácie, mouku a prášek do pečiva.
2. V jiné míse si vyšlehejte měkké máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a šlehejte, dokud směs není hladká.
3. Do směsi s máslem přidejte vanilkový extrakt a špetku soli.
4. Postupně přidávejte suchou směs a mléko do směsi s máslem, střídavě, začněte a skončete s suchou směsí. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Připravte si formu na pečení, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
6. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45-50 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá po zapíchnutí do středu buchty.
8. Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro intenzivnější pistáciovou chuť můžete přidat do těsta pár kapek pistáciového extraktu.
- Pokud chcete, aby buchta byla vlhčí, můžete přidat do těsta lžíci jogurtu nebo zakysané smetany.
- Pro zvýraznění barvy můžete použít malé množství zeleného potravinářského barviva.
- Po upečení a vychladnutí můžete buchtu polít bílou čokoládou nebo cukrovou polevou a posypat nasekanými pistáciemi pro dekorativní efekt.
Tento recept na pistáciovou buchtu je relativně jednoduchý a výsledek stojí za to. Užijte si pečení a hlavně pochutnávání!