Piškoty recept
Jistě, zde je recept na klasické piškoty, které jsou lehké a vzdušné.
Ingredience:
4 vejce
120 gramů cukru krupice
120 gramů hladké mouky
špetka soli
Recept:
Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky dejte do velké mísy a přidejte k nim špetku soli. Vyšlehejte je do tuhého sněhu. Poté postupně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud směs není pevná a lesklá. Přidejte žloutky a opět mírně promíchejte. Nakonec přes síto přidejte mouku a velmi opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi, abyste nevybili vzduch z těsta.
Masu nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený piškot by měl mít zlatavou barvu a na dotek pružný. Nechte ho chvilku vychladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
Při míchání mouky do vaječné směsi používejte stěrku a pohyby dělejte jemně zespodu nahoru, abyste zachovali co nejvíce vzduchu v těstě. Piškot můžete použít jako základ pro různé dorty a zákusky. Pokud chcete, aby byl piškot ještě chutnější, můžete do těsta přidat vanilkový extrakt nebo citronovou kůru pro jemné obohacení chuti.