Piškotový závitek s masovou nádivkou recept


Piškotový závitek s masovou nádivkou recept.

Ingredience:

- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
- 4 vejce
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dl mléka
- 100 g strouhanky
- Sůl, pepř a další koření dle chuti (např. paprika, majoránka)
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
- Olej na smažení

Recept:

1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobno. V míse smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mléko, hořčici, kečup nebo protlak a dochuťte solí, pepřem a dalšími kořeními dle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

2. Z masa vytvořte na pečicím papíře pravoúhelník o tloušťce cca 1-1,5 cm. Snažte se, aby byl pravoúhelník co nejrovnoměrnější.

3. Pečicí papír s masem jemně zrolujte do tvaru závitu. Zajistěte, aby byl závitek dobře uzavřený, aby nádivka při pečení nevytékala.

4. Předehřejte troubu na 180 °C. Závitek položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě cca 45-60 minut. Doba pečení se může mírně lišit v závislosti na vaší troubě a tloušťce závitu.

5. Hotový závitek vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout, než jej nakrájíte na porce.

Tipy:

- Experimentujte s náplní. Do masa můžete přidat nakrájené olivy, sušená rajčata nebo jemně nasekané čerstvé bylinky pro ještě výraznější chuť.
- Pro křupavější povrch závitu můžete před pečením maso potřít olivovým olejem nebo rozšlehaným vejcem.
- Piškotový závitek s masovou nádivkou podávejte s bramborovou kaší, pečenými bramborami nebo se zeleninovým salátem pro kompletní jídlo.