Piškotové řezy po padesáté recept


Piškotové řezy po padesáté recept.

Ingredience:
- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 120 g hladké mouky
- půl lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- marmeláda na potření
- cukr moučka na posypání

Recept:
Začněte tím, že si oddělíte bílky od žloutků. Bílky dejte do velké mísy, přidejte k nim špetku soli a vyšlehejte je do tuhého sněhu. V jiné misce si vyšlehejte žloutky s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do světlé, pěny podobné hmoty. Potom opatrně, aby se sníh nesrazil, přimíchejte žloutkovou směs k bílkům. Nakonec přes síto přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vše promíchejte lžící nebo špachtlí. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 12-15 minut, dokud není piškot zlatavý a pružný na dotek.

Po upečení nechte piškot chvíli vychladnout a poté ho potřete marmeládou dle vaší chuti. Následně piškot přeložte napůl nebo podle potřeby na menší kousky a oba díly opět spojte marmeládou. Nakonec piškotové řezy posypejte cukrem moučka.

Tipy:
- Pro extra lehký piškot se ujistěte, že bílky jsou opravdu tuhé a přidáváte mouku velmi opatrně.
- Pokud máte rádi ovocnou chut', můžete do těsta přidat kousky čerstvého ovoce nebo na marmeládu rozložit tenké plátky vašeho oblíbeného ovoce.
- Experimentujte s různými druhy marmelád a ovocných želé pro různé chutě a barvy.
- Piškotové řezy můžete také polévat čokoládovou polevou nebo přidat vrstvu tvarohu mezi marmeládu a piškot pro bohatší zážitek.