Piškotová roláda s nutellou recept


Piškotová roláda s nutellou recept
Ingredience:
mouka pšeničná hladká 100 gramů
cukr krupice 100 gramů
vejce 4 kusy
Nutella nebo jiný lískooříškový krém 200 gramů
prášek do pečiva 1/2 lžičky
vanilkový cukr 1 sáček

Recept:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem krupice do pěny, přidejte vanilkový cukr. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8-10 minut. Upečený korpus ihned srolujte společně s pečicím papírem a nechte vychladnout. Po vychladnutí korpus opatrně rozbalte, potřete vrstvou Nutelly a znovu zrolujte. Roládu nechte v chladničce odpočinout alespoň hodinu.

Tipy:
Při šlehání bílků přidejte špetku soli, aby byl sníh stabilnější.
Pokud máte rádi ovoce, přidejte do náplně čerstvé maliny nebo jahody, které roládě dodají svěží chuť.
Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta zamíchat trochu kakaa.
Ujistěte se, že korpus je po upečení ještě teplý, když ho začnete srolovat, aby se neroztrhl.
Pro dokonalé servírování roládu posypte moučkovým cukrem nebo kakao práškem, což dodá sladkosti elegantní vzhled.