Piškotová bábovka recept


Piškotová bábovka recept.

Ingredience potřebné pro piškotovou bábovku zahrnují mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, vodu nebo mléko. Množství těchto ingrediencí se může mírně lišit v závislosti na preferované velikosti a vlhkosti bábovky.

Recept na piškotovou bábovku je jednoduchý a rychlý. Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. Vejce rozmíchejte s cukrem do pěny, dokud směs nezsvětlá a nezvolumizuje. Potom pomalu přidávejte olej a vodu či mléko a dále míchejte. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do mokré směsi, dokud nedosáhnete hladkého těsta. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečte přibližně 35 - 40 minut, nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.

Tipy pro dokonalou piškotovou bábovku:

- Přesné vážení ingrediencí zaručí konzistenci výsledku.
- Použijte vejce v pokojové teplotě, aby se lépe spojila s ostatními ingrediencemi.
- Při míchání suchých ingrediencí s mokrými používejte stěrku a postupujte šetrně, abyste do těsta nezanesli příliš vzduchu.
- Pro kontrolu správného upečení použijte metodu špejle - špejle by měla být po vyjmutí čistá nebo s několika drobnými drobky.
- Nechte bábovku po upečení chvíli odpočinout ve formě, než ji vyklopíte, aby se nepoškodila.

Piškotová bábovka je vynikající jak ve své základní podobě, tak i s různými přídavky, jako jsou ořechy, čokoláda nebo ovoce, které lze přidat do těsta před pečením. Můžete ji též ozdobit polevou či cukrem podle vaší chuti.