Pingui řezy recept.
Pingui řezy jsou oblíbeným dezertem, který připomíná známé občerstvení v čokoládovém obalu s krémovou náplní. Tento recept vám umožní vytvořit domácí verzi, která potěší jak děti, tak dospělé.
Ingredience:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 200 ml mléka
- 200 g tmavé čokolády
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Poté přidejte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Důkladně promíchejte.
2. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte přibližně 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout a poté ho překrojte na dvě stejné části.
3. Pro krém ušlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na jednu polovinu korpusu, přiklopte druhou polovinou a lehce přimáčkněte.
4. V malém hrnci ohřejte mléko, ale nevařte. Do horkého mléka přidejte na kousky rozlámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Poté vmíchejte zbytek másla, dokud nezískáte hladkou glazuru.
5. Hotovou glazuru rovnoměrně rozetřete po vrchu a bocích dortu. Nechte v chladničce ztuhnout alespoň 2 hodiny.
Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do krému přidat 1-2 lžíce likéru nebo rumu.
- Pokud chcete získat dokonale hladkou glazuru, použijte stěrku nebo dlouhý nož k jejímu rovnoměrnému rozetření.
- Pro zvýraznění dekorace můžete použít bílou čokoládu a vytvořit na povrchu vzory nebo napsat vzkaz.
- Pokud máte rádi více vrstev, můžete korpus rozkrojit na tři části a mezi ně nanášet krém. V tomto případě doporučuji připravit o něco více krému.
Pingui řezy jsou vynikající volbou pro oslavy, dětské party nebo jen jako sladký závěr rodinného oběda. Užijte si jejich přípravu i pochutnání!