Pikantní marináda na grilované maso recept.
Ingredience:
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 1/4 šálku medu
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nadrobno nasekaného
- 1 lžička chilli vloček (nebo podle chuti)
- Šťáva z jednoho limetky
- 1 lžička mletého koriandru
Recept:
1. Vezměte středně velkou mísu a do ní vlijte olivový olej, sojovou omáčku a med. Důkladně promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
2. Nasekejte česnek a zázvor co nejjemněji a přidejte je do mísy.
3. Přidejte chilli vločky, šťávu z limetky a mletý koriandr. Vše dobře promíchejte, abyste zajistili, že se všechny chutě spojí.
4. Marinádu ochutnejte a podle potřeby přidávejte chilli nebo med pro dosažení požadované pikantnosti a sladkosti.
5. Maso (kuřecí, hovězí, vepřové nebo jakékoliv jiné, které preferujete) dejte do velkého uzavíratelného sáčku nebo do nádoby a marinádu přelijte na maso. Ujistěte se, že je maso marinádou kompletně pokryté.
6. Sáček nebo nádobu uzavřete a nechte maso marínovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc, pro maximální chuť.
Tipy:
- Pro hlubší pronikání chutí do masa můžete maso lehce nabodat vidličkou před marinováním.
- Pokud máte čas, nechte maso marínovat přes noc. Díky tomu bude maso měkčí a chutnější.
- Tato marináda je univerzální, takže se hodí k různým druhům masa. Experimentujte a najděte svou oblíbenou kombinaci.
- Pro extra křupavou kůrčičku můžete maso před koncem grilování potřít zbytkem marinády a krátce opečte na vysoké teplotě.
- Vždy ujistěte se, že maso je plně uvařené před podáváním. Teploty a časy vaření se liší podle typu a tloušťky masa.