Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi recept.
Pro přípravu pikantní kuřecí polévky s rýžovými nudlemi budeme potřebovat následující ingredience:
- 200 gramů kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 100 gramů rýžových nudlí
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 malou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 červenou papriku
- 1 lžíci oleje (např. sezamový olej pro lepší chuť)
- 1 lžičku červené curry pasty (nebo více podle chuti pro zvýšení pikantnosti)
- 1 limetku
- 2 lžíce rybí omáčky
- Koriandr nebo jarní cibulka pro ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Recept:
1. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Papriku očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
2. V hlubokém hrnci rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli s česnekem. Restujte, dokud cibule nezezlátne.
3. Přidejte kuřecí kousky a restujte, dokud nebudou ze všech stran opečené.
4. Přidejte červenou curry pastu a dobře promíchejte, aby se maso obalilo pastou.
5. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Přidejte nakrájenou papriku a rybí omáčku. Polévku vařte na mírném ohni asi 10 minut.
6. Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Obvykle stačí zalít horkou vodou a nechat stát několik minut.
7. Když je polévka hotová, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Přidejte šťávu z limetky pro osvěžení chuti.
8. Do misek rozdělte rýžové nudle a na ně nalijte horkou polévku.
9. Polévku ozdobte koriandrem nebo jarní cibulkou a ihned podávejte.
Tipy pro dokonalou polévku:
- Pikantnost polévky můžete snadno upravit množstvím přidané curry pasty. Pokud máte rádi velmi pikantní, přidejte pasty více.
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat i trochu kokosového mléka.
- Pokud máte rádi zeleninu, můžete do polévky přidat i další druhy, například mrkev nebo houby.
- Rýžové nudle nevařte příliš dlouho, aby se nerozvařily a zůstaly příjemně al dente.