Pikantní kuřecí játra na gyrosu recept


Pikantní kuřecí játra na gyrosu recept.

Ingredience:

- 500 g kuřecích jater
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce gyros koření
- 1 červená cibule
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- pita chleby pro podávání
- čerstvý řecký jogurt pro podávání
- čerstvé bylinky jako petržel nebo koriandr pro podávání

Recept:

1. Kuřecí játra očistěte a opláchněte pod studenou vodou. Poté je osušte papírovým ručníkem a nakrájejte na menší kousky.
2. V míse smíchejte kuřecí játra s olivovým olejem a gyros kořením. Dobře promíchejte, aby se játra obalila kořením.
3. Na velké pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a papriku a restujte, dokud zelenina nezměkne.
4. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
5. Přidejte marinovaná kuřecí játra a smažte na středně silném ohni, dokud nejsou játra dobře propečená a křupavá zvenčí. Průběžně promíchejte.
6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
7. Pita chleby zahřejte podle návodu na obalu.
8. Na pita chleby rozdělte směs kuřecích jater, přidejte lžíci čerstvého řeckého jogurtu a posypte čerstvými bylinkami.
9. Pita chleby složte a podávejte.

Tipy:

- Pro ještě intenzivnější chuť můžete játra nechat marinovat v koření a oleji v lednici alespoň 30 minut před vařením.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do marinády nebo přímo na pánev trochu čerstvého chilli nebo chilli vloček.
- K podávání můžete přidat i čerstvé zeleninové saláty, které dodají jídlu svěžest a lehkost.
- Experimentujte s různými druhy pita chlebů nebo je nahraďte třeba tortillami pro různorodost.