Píchaná buchta z remosky recept


Píchaná buchta z remosky recept.

Píchaná buchta z remosky je jednoduchý a rychlý recept, který si zamilujete. Je skvělá na svačinu, ke kávě nebo jen tak pro radost. Díky remosce se buchta peče rovnoměrně a zůstává šťavnatá. Zde je postup, jak na ni.

Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr

Pro polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 3 lžíce mléka
- cukr dle chuti (případně)

Postup:
1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva.
2. Přidejte vejce, mléko a olej. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
3. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané remosky.
4. Remosku zavřete a buchtu pečte přibližně 30 minut na střední teplotu, nebo dokud není buchta pečená (ověřte špejlí).
5. Mezitím si připravte polevu. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte hořkou čokoládu s máslem a mlékem. Přidejte cukr dle chuti, pokud je potřeba.
6. Hotovou buchtu propíchejte špejlí na několika místech a ještě teplou ji přelijte čokoládovou polevou.
7. Nechte zchladnout a poté podávejte.

Tipy:
- Pro ještě šťavnatější buchtu můžete do těsta přidat nastrouhané jablko nebo jiné ovoce podle chuti.
- Pokud máte rádi oříšky, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo lískových oříšků.
- Pro extra čokoládový zážitek můžete do těsta přidat čokoládové kousky.
- Buchtu můžete také ozdobit kousky čerstvého ovoce nebo posypat moučkovým cukrem.

Užijte si přípravu i samotnou chuť této vynikající píchané buchty z remosky!