Perský špenátový krém recept


Perský špenátový krém recept.

Perský špenátový krém je tradiční jídlo, které si získalo oblibu pro svou jednoduchost a skvělou chuť. Zde je návod, jak si připravit tento lahodný krém.

Ingredience
Pro přípravu perského špenátového krému budete potřebovat následující ingredience
- 500 g čerstvého špenátu
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g tvarohu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Několik lístků máty pro ozdobu

Recept
Začněte tím, že si připravíte špenát. Špenát důkladně omyjte pod tekoucí vodou. V hrnci na středním plameni zahřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Osmažte, dokud cibule nezezlátne. Poté přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte.

Do hrnce přidejte čistý špenát a nechte ho pár minut podusit, dokud nezměkne. Poté celou směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladký krém.

Vraťte směs do hrnce, přidejte smetanu a tvaroh a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a černým pepřem.

Tipy
Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu muškátového oříšku nebo koriandru. Pokud preferujete veganskou variantu, smetanu a tvaroh můžete nahradit rostlinnou smetanou a tofu. Tento krém je vynikající jako příloha k rýži nebo pečenému masu.

Perský špenátový krém můžete podávat teplý nebo chlazený, ozdobený lístky máty. Uvidíte, že tento jednoduchý recept osloví každého milovníka jemných a krémových pokrmů.