Perníkový hermelín recept


Perníkový hermelín recept
Perníkový hermelín je lahodná varianta oblíbeného českého sýra s příchutí perníku. Příprava je nenáročná a výsledek stojí za to.
Ingredience:

1 balení hermelínu
2 lžíce medu
1 lžička mletého perníkového koření (skořice, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek)
1 lžička kakaa
2 lžíce mletých ořechů (volitelně vlašské ořechy nebo mandle)
1 lžíce olivového oleje

Recept:

Hermelín nejprve opatrně rozbalte a pokud má plastový obal, ten odstraňte.
V malé misce smíchejte med, perníkové koření a kakao. Dobře promíchejte, aby vznikla homogenní směs.
Směs rovnoměrně rozetřete na hermelín ze všech stran.
Hermelín pak obalte ve mletých ořeších, které pomohou vytvořit na povrchu křupavou vrstvu.
Nakonec hermelín pokapejte olivovým olejem a nechte odležet v chladničce nejméně 1 hodinu, aby se chutě dobře spojily.

Tipy:

Perníkový hermelín můžete podávat jako netradiční předkrm nebo jako součást sýrového talíře. Skvěle se hodí k vínu či piva.
Experimentujte s různými druhy ořechů pro obalení hermelínu a najděte tak svou oblíbenou kombinaci chutí.
Pokud chcete zesílit perníkovou chuť, můžete přidat více koření podle vlastního vkusu.

Tento jednoduchý recept přináší neotřelý zážitek z oblíbeného českého sýra a překvapí jak příznivce sladkých tak i pikantních chutí.