Perníkové muffiny s povidly recept.
Ingredience pro perníkové muffiny s povidly:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek povidel
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1/2 šálku mléka
- 1/4 šálku oleje
- 1 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
Recept na perníkové muffiny s povidly:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, perníkové koření, jedlou sodu, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse dobře promíchejte hnědý cukr, mléko, olej a vejce. K těmto mokrým ingrediencím přidejte povidla a vše dobře promíchejte.
4. Pomalu přidávejte směs suchých ingrediencí do mokrých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Rozdělte těsto do připravených košíčků, každý naplňte zhruba do dvou třetin.
6. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut nebo dokud nejsou muffiny pevné na dotek.
7. Nechte muffiny chvíli vychladnout v formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tipy pro dokonalé perníkové muffiny:
- Pro extra vlhkost a chuť přidejte do těsta lžíci melasy.
- Pokud máte rádi kousky ovoce v muffinech, můžete do těsta přidat kousky sušeného ovoce jako jsou třeba rozinky nebo kousky sušených švestek.
- Pro dekoraci a dodání sladké chuti můžete muffiny po upečení ozdobit polevou nebo je posypat moučkovým cukrem.
- Aby byly muffiny ještě více perníkové, můžete do těsta přidat kandovaný zázvor nebo zvýšit množství perníkového koření.
- Nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, proto sledujte muffiny během pečení a případně upravte dobu pečení.