Perníková bábovka s kokosem a čokoládou recept


Perníková bábovka s kokosem a čokoládou recept.

Perníková bábovka s kokosem a čokoládou je výtečná sladkost, která spojuje tradiční perníkovou chuť s exotickým kokosem a bohatou čokoládou. Tento recept je jednoduchý na přípravu a bude skvělým doplňkem vaší kávy nebo čaje.

Ingredience

Mokré ingredience
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- 200 g medu

Suché ingredience
- 300 g hladké mouky
- 100 g kokosu
- 100 g cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžičky perníkového koření
- špetka soli

Pro čokoládovou polevu
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 2 lžíce mléka

Recept

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience - mouku, kokos, cukr, jedlou sodu, zázvor, perníkové koření a sůl.
3. V jiné míse rozmíchejte mokré ingredience - vejce, mléko, olej a med.
4. Postupně přilévejte mokrou směs do suché a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut. Udělejte zkoušku špejlí, aby jste zjistili, jestli je bábovka upečená.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy.
8. Pro přípravu čokoládové polevy rozpusťte v malém rendlíku na slabém ohni čokoládu, máslo a přidejte mléko. Míchejte, dokud směs nezíská hladkou konzistenci.
9. Polijte bábovku čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.

Tipy

- Pokud chcete bábovku udělat ještě vláčnější, přidejte do těsta lžíci kysané smetany.
- Pro intenzivnější kokosovou chuť můžete do těsta přidat několik lžic kokosového mléka.
- Bábovku můžete ozdobit také kokosovými hoblinkami nebo čokoládovými kousky pro dodatečnou texturu a chuť.
- Perníková bábovka s kokosem a čokoládou chutná nejlépe, když je ponechána odpočinout přes noc, protože chutě se tak lépe prolnou.