Perník s jablky recept


Perník s jablky recept.

Ingredience:
- mouka 300 g
- cukr 150 g
- vejce 2 ks
- mléko 100 ml
- olej 100 ml
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- kakao 2 lžíce
- skořice 1 lžička
- jablka 3 ks střední velikosti
- med 2 lžíce

Recept:
1. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao, kypřící prášek do pečiva a skořici.
2. V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, olej a med. Důkladně promíchejte.
3. Tekutou směs postupně vmíchávejte do suché směsi, dokud nedosáhnete hladkého těsta bez hrudek.
4. Jablka oloupejte, vyjmejte jádřince a nakrájejte na malé kousky. Jablka přidejte do těsta a lehce promíchejte.
5. Připravte si formu na pečení, vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45-50 minut, nebo dokud není perník pevný a špejle vložená do středu vyjde čistá.
7. Nechte perník před krájením vychladnout.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat do těsta lžičku mletého zázvoru nebo hřebíčku.
- Jablka můžete před přidáním do těsta obalit v malém množství mouky, aby se rovnoměrně rozložila a nesestoupila na dno formy.
- Pokud máte rádi vláčnější perník, můžete přidat o něco více mléka nebo jablčného pyré.
- Perník chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě prolnou a uleží.
- Pro dekoraci můžete perník posypat moučkovým cukrem nebo pokapat čokoládovou polevou.