Perníčky s mandlí recept.
Ingredience pro perníčky s mandlí:
- 250 g hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 125 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 1 velké vejce
- 4 lžíce medu
- 100 g mletých mandlí
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu a perníkové koření.
3. V další míse smíchejte rozpuštěné máslo, třtinový cukr, vejce a med. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
4. Do směsi s mokrými ingrediencemi postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a mleté mandlí. Míchejte, dokud nevznikne jednotné těsto.
5. Těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 5 mm.
6. Pomocí formiček vykrajujte perníčky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 8-10 minut nebo dokud nejsou perníčky pevné na dotek.
8. Po upečení nechte perníčky chladnout na mřížce.
Tipy:
- Přidejte do těsta nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče pro citrusovou chuť.
- Před pečením můžete na každý perníček umístit plátek mandlí pro dekoraci.
- Po upečení a vychladnutí můžete perníčky polevit čokoládovou polevou nebo je zdobit cukrovou glazurou.
- Ujistěte se, že máte dostatek času na chlazení těsta, pokud je příliš měkké a lepivé na vyválení. Těsto můžete dát na půl hodiny do lednice.
- Perníčky dobře uzavřete do vzduchotěsné nádoby, vydrží tak chutné několik týdnů.