Perlička recept
Perlička
Ingredience:
mleté maso 500 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
vejce 1 ks
strouhanka 3 lžíce
rajčatový protlak 2 lžíce
sůl podle chuti
pepř podle chuti
majoránka podle chuti
mouka na obalení
olej na smažení
Recept:
Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Ve větší míse důkladně promíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, vejce, strouhanku a rajčatový protlak. Dochutíte solí, pepřem a majoránkou. Z masové směsi vytvarujte rukama malé kuličky, které následně obalte v mouce. Na pánvi rozpalte olej a smažte kuličky dozlatova ze všech stran. Hotové perličky můžete podávat s bramborovou kaší nebo s oblíbenou zeleninovou oblohou.
Tipy:
Pokud chcete, aby byly perličky ještě šťavnatější, přidejte do masové směsi trochu mléka nebo smetany.
Pro pikantnější variantu můžete do směsi přidat trochu chilli nebo paprikového koření.
Perličky můžete před smažením také obalit v sezamových semínkách, které jim dodají zajímavou chuť a křupavost.
K perličkám skvěle pasuje tatarka nebo jemná jogurtová omáčka s bylinkami.