Pepřový dip recept


Pepřový dip recept.

Pepřový dip je lahodná a pikantní omáčka, která skvěle doplňuje pečené maso, brambory či zeleninové snacky. K její přípravě potřebujete následující ingredience:

- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce celého černého pepře
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžíce plnotučného jogurtu nebo zakysané smetany
- Špetka soli
- 1 stroužek česneku

Recept:

1. Začněte tím, že hrubě rozdrtíte celý černý pepř. Můžete použít hmoždíř nebo zadní stranu lžíce. Pamatujte, že kousky pepře přidávají dipu na zajímavosti a chuti.

2. V malém rendlíku přiveďte smetanu k mírnému varu. Ohřívejte ji, dokud se objeví první bublinky a smetana začne mírně houstnout. Nechte ji vařit asi 5 minut na mírném ohni, občas zamíchejte.

3. Přidejte hrubě drcený černý pepř, mletý černý pepř, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a špetku soli. Dobře promíchejte.

4. Ztlumte plamen a vmíchejte jogurt nebo zakysanou smetanu pro krémovější konzistenci. Vařte ještě minutu, aby se všechny chutě dobře spojily.

5. Nakonec přidejte jemně nasekaný česnek a nechte dip chvíli odpočívat mimo sporák, aby se chutě mohly rozvinout.

Tipy pro dokonalý pepřový dip:

- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte více čerstvě mletého černého pepře.
- Pro jemnější variantu můžete použít místo smetany ke šlehání smetanu na vaření.
- Pepřový dip je nejlepší podávat mírně teplý nebo v pokojové teplotě.
- Skvěle doplňuje pečené brambory, steak nebo čerstvou zeleninu jako jsou mrkev nebo paprika.
- Pro extra krémovost můžete přidat lžičku másla při vaření smetany.

Tento jednoduchý a rychlý recept vám umožní připravit nádherně kořeněný dip, který oživí jakýkoli jídelníček. Užijte si jeho bohatou chuť a texturu!