Penne arrabbiata recept
Penne arrabbiata je populární italský pokrm, který je známý pro svou pikantní chuť. Zde je seznam ingrediencí, které budete potřebovat:
Sůl
Olivový olej
Česnek
Čerstvé chilli papričky nebo chilli vločky
Koncervovaná rajčata nebo pasírovaná rajčata
Penne těstoviny
Čerstvá petržel nebo bazalka pro ozdobu
Parmezán na posypání
Recept na přípravu penne arrabbiata:
Začněte tím, že si připravíte velký hrnec s osolenou vodou a dejte ho na varnou desku, aby se voda začala vařit. Přidejte penne těstoviny, jakmile voda začne vřít, a vařte dle návodu na balení, aby byly těstoviny al dente.
Mezitím si připravte omáčku. Na středně velké pánvi na středně silném ohni rozehřejte několik lžic olivového oleje. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričky nebo chilli vločky podle chuti. Restujte krátce, dokud česnek nezačne vonět, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil.
Přidejte konzervovaná nebo pasírovaná rajčata do pánve a zredukujte oheň. Nechte omáčku pomalu bublat a občas promíchejte. Vařte asi 10 až 15 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezíská bohatou červenou barvu.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je, ale nechte si trochu vody z vaření. Přidejte scezené těstoviny přímo do pánve s omáčkou a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela mezi těstovinami. Můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
Podávejte penne arrabbiata ozdobené čerstvou petrželí nebo bazalkou a posypané strouhaným parmezánem.
Tipy pro dokonalé penne arrabbiata:
Použijte kvalitní olivový olej, protože přidává chuť k omáčce.
Nechte rajčata dostatečně dlouho vařit, aby se ztratila jejich kyselost a omáčka zhoustla.
Přizpůsobte množství chilli podle své chuti. Pokud máte rádi pikantnější, přidejte více chilli papriček nebo vloček.
Nechte těstoviny trochu 'al dente', aby zůstaly pevné i po promíchání s omáčkou.
Po servírování můžete přidat také trochu čerstvého pepře pro zvýraznění chutí.