Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce recept.
Ingredience na pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce zahrnují kuře celé nebo kuřecí části jako jsou stehna nebo prsa, kečup, plnotučnou hořčici, česnek, cibuli, olivový olej, med, sůl a pepř.
Recept začíná předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia. Kuře omyjeme a osušíme papírovými ubrousky. V misce smícháme kečup, hořčici, olivový olej, prolisovaný česnek, trochu medu, sůl a pepř. Tuto směs důkladně promícháme a poté jí kuře natřeme. Kuře můžeme nechat několik hodin marinovat v lednici, pokud máme čas, ale není to nutné.
Kuře vložíme do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem. Pokud máme, přidáme do pekáče nakrájenou cibuli. Kuře pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu nebo dokud není dobře upečené a má krásně zlatavou kůrčičku.
Tipy pro dokonalé kuře v kečupovo-hořčičné omáčce zahrnují použití kvalitního kečupu a hořčice, které dodají omáčce bohatší chuť. Taktéž lze přidat různé bylinky jako je tymián nebo rozmarýn pro dodání dalšího aroma. Podávat můžeme s různými přílohami, například pečenými brambory nebo čerstvým salátem.