Pečenáče z kapra recept


Pečenáče z kapra recept.

Ingredience:

- 1 kg kapra
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- Hrst čerstvého tymiánu
- Hrst čerstvého rozmarýnu

Recept:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Kapra očistěte, pokud je to potřeba, a osušte papírovou utěrkou. Kapra nařízněte na bocích pro lepší proniknutí chutí.
3. V misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, sůl a pepř.
4. Tuto směs poté rovnoměrně rozetřete na kapra, včetně říznutí a vnitřku ryby.
5. Kapra naskládejte do pekáče. Do břišní dutiny vložte citron nakrájený na plátky, čerstvý tymián a rozmarýn.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, nebo dokud ryba není dobře upečená. V polovině pečení můžete kapra přelít vlastní šťávou pro lepší šťavnatost.
7. Po upečení nechte kapra chvíli odpočinout před podáváním.

Tipy:

- Pro ještě aromatickější chuť můžete do břišní dutiny přidat také plátky pomeranče nebo limetky.
- Pokud máte rádi pikantnější varianty, přidejte do marinády trochu chilli nebo papriky.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami a zeleninovým salátem pro kompletní jídlo.
- Pečený kapr se skvěle hodí jako hlavní chod na vánoční stůl nebo k oslavě Silvestra.