Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí recept


Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí recept.

Ingredience:

Pečená vepřová žebra:
- 1 kg vepřových žeber
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Salsa verde:
- 1 svazek petrželky
- 1 svazek bazalky
- 1 svazek máty
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kapar
- 1 lžíce dijonské hořčice
- Šťáva z 1 citronu
- 100 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Kukuřice:
- 4 kukuřičné klas
- Máslo
- Sůl

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C. Vepřová žebra očistěte, osušte a potřete olivovým olejem. Následně je posypte mletou paprikou, sušeným tymiánem, solí a pepřem. Žebra vložte do pekáče a pečte asi 90 minut nebo dokud nejsou měkká.

2. Mezitím připravte salsu verde. Do mixéru dejte petrželku, bazalku, mátu, česnek, kapary, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej. Mixujte do hladka. Dochutíte solí a pepřem. Salsu dejte do chladu, dokud není čas podávat.

3. Pro kukuřici, klas umyjte a obalte v alobalu spolu s kouskem másla a solí. Kukuřici pečte v troubě při 180°C po dobu 30 minut nebo na grilu, dokud není měkká.

4. Když jsou žebra hotová, vyjměte je z trouby a nechejte chvíli odpočinout. Poté je nakrájejte mezi kostmi.

5. Servírujte pečená vepřová žebra na talíři, přidejte kukuřici a na žebra nandejte salsu verde.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť žebírek můžete maso marinovat s olivovým olejem, paprikou, tymiánem, solí a pepřem již den předem.
- Pokud máte rádi pikantní, do salsy verde můžete přidat i malinko chilli papričky.
- Kukuřici můžete ještě po upečení potřít máslem a posypat parmazánem pro bohatší chuť.
- Zbylou salsu verde uchovávejte v chladničce a použijte jako dip nebo omáčku k jiným pokrmům.