Pečená sekaná na houbách recept


Pečená sekaná na houbách recept.

Pečená sekaná na houbách je chutný a sytý pokrm, který potěší milovníky masa i hub. Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat následující ingredience: mleté maso (ideálně mix vepřového a hovězího), cibule, česnek, žemle namočené v mléce, vejce, sůl, pepř, majoránku, houby (například žampiony nebo lesní houby), smetana, olej a máslo.

Začněte tím, že si připravíte mleté maso. Do misky dáte mleté maso, přidáte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, žemli namočenou v mléce a vyždímanou, vejce, sůl, pepř a majoránku. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne kompaktní směs.

Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte trochu oleje s máslem a osmahněte na něm nakrájené houby. Osolte a opepřete. Jakmile jsou houby zlatavé, přidejte k nim smetanu a nechte krátce povařit, aby se směs trochu zredukovala a zhoustla.

Připravenou mletou směs tvarujte do podlouhlého tvaru a položte ji do pekáčku. Na vrch rozložte směs z hub a smetany. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, dokud není sekaná krásně zapečená a propečená.

Co se týká tipů, pokud chcete sekanou udělat ještě šťavnatější, můžete do směsi přidat trochu vývaru nebo kečupu. Další variantou je přidání plátků slaniny, které sekanou obložíte před pečením. To jí dodá nejen chuť, ale i krásnou zlatavou kůrčičku po upečení. Pečenou sekanou podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami a čerstvým salátem.