Pečená reveň s mořským ďasem recept


Pečená reveň s mořským ďasem recept.

Ingredience:
- 4 filety mořského ďase (každá cca 150 g)
- 400 g řapíkatého rebarbory
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Nastrouhaná kůra a šťáva z 1 nejlépe bio citronu
- Hrst čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu
- 2 stroužky česneku

Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Řapíkatý rebarboru očistěte a nakrájejte na kousky dlouhé přibližně 5 cm. Pokud je rebarbora velmi široká, rozkrojte ji na polovinu.
2. V míse smíchejte olivový olej, med, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, rozdrcené stroužky česneku, sůl a pepř. Přidejte kousky rebarbory a dobře promíchejte, aby se všechny kousky obalily marinádou.
3. Rebarboru přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut, dokud nezačne změkčovat.
4. Filety mořského ďase osolte, opepřete a vložte na rebarboru. Posypte čerstvými bylinkami a pokapejte zbylou marinádou.
5. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 až 15 minut, než bude ryba krásně šťavnatá a propečená.
6. Hotový pokrm podávejte ihned, ideálně s vařenými brambory nebo lehkým salátem.

Tipy:
- Rebarboru nepečte příliš dlouho, aby zůstala lehce křupavá. Doba pečení se může lišit v závislosti na její tloušťce.
- Pro intenzivnější chuť přidejte do marinády kůru a šťávu z celého citronu.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do marinády trochu červené papriky nebo čerstvého chilli.
- Tento recept lze snadno upravit pro vegetariány, když místo ryby použijete například pečené tofu nebo tempeh.