Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce recept
Pro přípravu pečených kuřecích stehýnek na šlehačce budete potřebovat následující ingredience:
- kuřecí stehýnka
- sůl
- pepř
- česnek
- cibule
- smetana ke šlehání
- olej
- bylinky dle chuti (například tymián, rozmarýn)
- citron
Postup přípravy:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Kuřecí stehýnka omyjte a osušte. Osolte je a opepřete. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky nebo plátky. V hluboké pánvi nebo pekáči rozehřejte trochu oleje a na něm zprudka opečte stehýnka z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidejte cibuli a česnek a krátce restujte. Poté stehýnka přesuňte do pekáče, pokud jste je opekli v pánvi.
Smetanu ke šlehání nalijte do pánve nebo pekáče s kuřecím masem, přidejte bylinky a promíchejte. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 45 minut nebo dokud maso nebude měkké a šťavnaté. Během pečení můžete maso občas polévat šťávou, která se vytvoří.
Před podáváním kuřecí stehýnka pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou pro zvýraznění chuti.
Tipy:
- Můžete přidat trochu bílého vína do šlehačky pro ušlechtilější chuť.
- Podávejte s pečenými bramborami nebo s rýží, které skvěle doplní omáčku ze smetany a šťáv z pečení.
- Nezapomeňte kontrolovat maso během pečení, aby nedošlo k přílišnému vysušení.