Pečená kambala s tymiánem recept


Pečená kambala s tymiánem recept
Pečená kambala s tymiánem je jednoduchý, ale chutný recept, který potěší milovníky ryb. Zde je postup, jak připravit toto lahodné jídlo.
Ingredience

4 filety kambaly
4 lžíce olivového oleje
Sůl a černý mletý pepř podle chuti
Čerstvý tymián, nasekaný
2 stroužky česneku, nasekané
1 citron, na plátky

Recept

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Filety kambaly opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými ručníky.
Na plech na pečení položte pečicí papír a na něj rovnoměrně rozložte filety ryb.
Ryby pokapejte olivovým olejem a posypte solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
Na ryby rovnoměrně rozložte nasekaný česnek a poklaďte plátky citronu.
Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud ryba není dobře upečená a snadno se rozpadá.

Tipy

Pro ještě lepší chuť můžete rybu marinovat v olivovém oleji s tymiánem a česnekem asi 30 minut před pečením.
Tento recept se výborně hodí s vařenými brambory nebo lehkým zeleninovým salátem.
Pokud máte rádi citronovou chuť, můžete přidat i trochu nastrouhané citronové kůry do marinády.

Dobrou chuť!