Pavlova s pistáciemi a višněmi recept.
Ingredience:
- 4 bílky
- 250 g cukru krupice
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 300 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 vanilkový lusk
- 200 g višní (mohou být čerstvé nebo z kompotu)
- 100 g nesolených pistácií
Recept:
Začneme přípravou bílkového sněhu. Bílky ušleháme do pěny a postupně přidáváme cukr krupice, až vznikne lesklý a tuhý sníh. Přidáme vinný ocet a kukuřičný škrob a lehce promícháme. Na plech s pečicím papírem vytvarujeme z bílkového sněhu kruh a pečeme v předehřáté troubě na 120 stupňů C asi 90 minut. Po upečení necháme dort v troubě vychladnout s mírně pootevřenými dvířky.
Smetanu ke šlehání smícháme s cukrem moučka a vydlabaným vanilkovým luskem a šleháme až do tuhého stavu. Na vychladlý pavlova korpus rozetřeme vanilkovou smetanu. Na smetanu naskládáme višně.
Na závěr posypeme nasekanými pistáciemi.
Tipy:
- Místo čerstvých višní můžete použít višně z kompotu, ale před použitím je dobře sceďte, aby zbytečně nezvlhčily pavlovu.
- Pro extra křupavost můžete pistácie před nasekáním lehce opražit na suché pánvi.
- Pokud máte raději méně sladký dezert, můžete mírně snížit množství cukru v bílkovém sněhu.