Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami recept


Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami recept.

Ingredience:

- 4 bílky
- 220 g cukru krupice
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička bílého vinného octa
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 granátové jablko
- 50 g sušených malin

Recept:

1. Předehřejte troubu na 120 °C. Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru cca 20 cm jako váš průvodce pro tvar Pavlovy.
2. Ve velké míse vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr krupice, asi po lžících, a šlehejte, dokud nevznikne lesklý a tuhý sníh.
3. Pomocí kovové lžíce opatrně do sněhu vmíchejte kukuřičný škrob a bílý vinný ocet. Tím zajistíte, že vnější část Pavlovy bude křupavá, zatímco vnitřek zůstane krémový.
4. Směs vyklopte na připravený pečicí papír, tvarujte dle nakresleného kruhu. Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 až 1,5 hodiny, dokud Pavlova nezíská pevný křupavý povrch. Poté troubu vypněte a nechte Pavlovu úplně vychladnout uvnitř s dveřmi trouby mírně pootevřenými.
5. Mezitím smetanu vyšlehejte s cukrem moučka do tuhé konzistence a rozprostřete na vychladlou Pavlovu.
6. Granátové jablko rozkrojte a vyklepejte z něj semínka. Společně se sušenými malinami posypte přes smetanu na Pavlově.

Tipy:

- Ujistěte se, že veškerý kuchyňský náčiní používané pro šlehání bílků je absolutně čisté a suché. Jakákoli stopa tuku může zabránit vytvoření tuhého sněhu.
- Pro extra křupavou vrstvu Pavlovy můžete teplotu trouby po prvních 10 minutách pečení snížit o 10-20°C. To pomůže Pavlově pomalu vysychat bez rizika přepálení.
- Při servírování Pavlovy ji můžete ozdobit čerstvou mátou pro zvýraznění chuti a přidání barevného kontrastu.