Pavlova s amarreto krémem recept


Pavlova s amarreto krémem recept.

Ingredience:
- 4 bílky
- 250 g cukru krupice
- 1 lžička octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 3 lžíce Amaretto likéru
- čerstvé ovoce na ozdobení

Recept:
Začneme s přípravou bezé. Bílky ušleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr krupice. Když je cukr začleněn, přidáme ocet a kukuřičný škrob a mícháme, dokud směs není lesklá a tuhá. Na plech s pečicím papírem tvarujeme směs do kruhu a vytvoříme malou prohlubeň uprostřed. Pečeme při 120 stupních Celsia asi 90 minut, poté necháme vychladnout přímo v troubě s mírně otevřenými dveřmi.

Pro krém smetanu ušleháme s cukrem moučka do tuhého stavu, poté vmícháme Amaretto likér.

Na vychladlou pavlovu naneseme Amaretto krém a ozdobíme čerstvým ovocem.

Tipy:
- Pro lepší výsledek nechte bílky před šleháním několik hodin při pokojové teplotě.
- Pavlova by měla být vně křupavá a uvnitř jemně lepkavá.
- Ovoce pro ozdobení vybírejte podle sezóny, skvěle se hodí kombinace jahod, kiwi a malin.
- Místo Amaretto můžete použít i jiný likér podle vaší chuti, například Baileys nebo Kahlua.