Paštika holubí recept.
Paštika holubí je jemný a bohatý pokrm, který může být skvělým doplňkem k vašemu stolu. Zde je základní recept a několik tipů pro přípravu.
- Ingredience
- 4 holubi
- 200 g vepřového boku bez kosti
- 200 g kuřecích jater
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 ml smetany na vaření
- 2 lžíce konjaku
- 50 g másla
- 2 lžičky tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Recept
1. Holuby očistěte, odstraňte vnitřnosti a kosti. Maso nakrájejte na menší kousky.
2. Na pánvi rozpusťte polovinu másla a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou.
3. Přidejte holubí maso, vepřový bok nakrájený na kostičky a kuřecí játra. Opečte, dokud maso není ze všech stran opečené.
4. Přilijte konjak a nechte alkohol vyvařit.
5. Přidejte smetanu, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném ohni 10 minut.
6. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Pro jemnější texturu můžete směs ještě přecedit.
7. Rozpusťte zbytek másla a vmíchejte ho do paštiky.
8. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby a nechte v chladničce ztuhnout nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- Tipy
- Pro intenzivnější chuť můžete před mixováním přidat několik lístků čerstvého šalvěje nebo rozmarýnu.
- Pokud chcete chuť paštiky oživit, zkuste přidat malou lžičku brusinkového kompotu přímo do směsi před chlazením.
- Paštiku podávejte chlazenou s křupavou bagetou nebo rustikálním chlebem.
- Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3-4 dnů.
Doufám, že si přípravu i samotnou degustaci paštiky užijete!