Paštičky máslové se sekaninou recept


Paštičky máslové se sekaninou recept.

Paštičky máslové se sekaninou jsou klasickým pokrmem, který může ozvláštnit jakýkoliv slavnostní stůl nebo posloužit jako vynikající pohoštění pro návštěvy. Zde je postup, jak si připravit tyto lahodné paštičky.

- Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- špetka soli
- 2 lžíce studené vody
- 300 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo směs)
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl a pepř dle chuti
- petrželka nebo jiné bylinky pro ozvláštnění
- 1 vejce na potření

- Recept
1. Začneme těstem. V míse smícháme mouku, špetku soli a na kostky nakrájené změklé máslo. Ručně nebo mixérem zpracujeme směs do hrubší drobenky. Přidáme lžíce vody a zpracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
2. Mezitím připravíme náplň. Na troše oleje osmahnu cibuli dozlatova, přidám na drobno nakrájený česnek a mleté maso. Orestujeme dohněda, přidáme sůl, pepř a bylinky dle chuti. Směs necháme chvilku podusit a poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
3. Vyválíme těsto na pomoučněném vále na asi 3 mm tloušťku. Vykrájíme kruhy nebo čtverce, které umístíme do vymazaných formiček na paštičky nebo muffiny.
4. Do těsta vložíme náplň, ale nepřeplňujeme. Horní část můžeme zakrýt dalším kouskem těsta nebo nechat otevřenou.
5. Paštičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
6. Po upečení necháme chvilku vychladnout a poté vyjmeme z formiček.

- Tipy
- Můžete experimentovat s různými druhy masa nebo přidávat do sekaniny jiné ingredience, jako jsou houby, slanina nebo jiné bylinky pro různorodější chuť.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do masové směsi trochu chilli papričky nebo paprikového koření.
- K paštičkám se skvěle hodí domácí chlebíčky nebo čerstvé pečivo a nějaký dobrý salát na osvěžení.
- Paštičky se dají skvěle zamrazit jak před, tak i po upečení, takže můžete připravit větší množství a mít tak skvělou svačinu kdykoliv na dosah.
- Pro elegantnější podávání můžete masovou náplň ozdobit kouskem uzeného masa, plátkem sýra nebo čerstvou bylinkou před zakrytím těstem a pečením.

Doufám, že si přípravu paštiček užijete a že bude výsledek chutnat vám i vašim hostům.