Paštička s krémem ze sýra a avokáda s krevetami recept


Paštička s krémem ze sýra a avokáda s krevetami recept.

Ingredience:
- 200g krevet, loupané a uvařené
- 1 zralé avokádo
- 100g krémový sýr
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nasekaného koriandru (nebo petrželky, pokud koriandr nemáte rádi)
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Bageta nebo toastový chléb na podávání

Recept:
1. V míse rozmačkejte avokádo na hladký krém. Přidejte krémový sýr a dobře promíchejte.
2. Do směsi avokáda a sýra přidejte citronovou šťávu, nasekaný česnek a koriandr. Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř. Směs by měla být krémová a plná chuti.
3. Krevety pokrájejte na menší kousky a vmíchejte do avokádového krému. Ponechte pár celých krevet na ozdobení.
4. Směs nechte chvíli odpočinout v chladničce, ideálně asi 30 minut, aby se chutě spojily.
5. Paštičku podávejte na opečených plátcích bagety nebo toastového chleba, ozdobené celými krevetami a koriandrem.

Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete přidat do krému trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
- Místo krevet můžete použít i jiné mořské plody, například krabí maso nebo menší ústřice.
- Pokud máte rádi hutnější konzistenci, můžete přidat do krému více krémového sýra.
- Paštička s krémem ze sýra a avokáda s krevetami se skvěle hodí jako předkrm na večeři nebo jako součást pestrého obědového menu.