Párkový koláč recept.
Párkový koláč je jednoduché a rychlé jídlo, které si zamiluje celá rodina. Zde je návod, jak ho připravit.
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 6-8 párků (podle velikosti)
- 1 vejce
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 100 g strouhaného sýra (podle chuti, může být gouda, cheddar nebo ementál)
- Sůl a pepř podle chuti
- Sezamová semínka nebo mák na posypání
Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Listové těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku asi 5 mm.
2. V misce smíchejte hořčici a med. Tuto směs potom rozetřete na rozválené těsto.
3. Párky rozložte na těsto. Pokud jsou příliš dlouhé, můžete je nakrájet na menší kousky.
4. Těsto s párky pečlivě zrolujte, aby vznikl dlouhý válec.
5. Válec poté nakrájejte na asi 2 cm široké plátky.
6. Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem, lehce je potřete rozšlehaným vejcem a posypte strouhaným sýrem a podle chuti sezamovými semínky nebo mákem.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut nebo dokud nejsou koláčky zlatavé a sýr se nerozteče.
Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete do hořčično-medové směsi přidat trochu mletého chilli.
- Pokud máte rádi zeleninu, můžete do těsta přidat i tenké plátky rajčat nebo papriky.
- Párkový koláč je skvělý jak teplý, tak studený, takže se hodí i na párty jako finger food.
- Experimentujte s různými druhy sýra pro různé chutě.
Párkový koláč je výborným doplňkem k večernímu sledování filmů nebo jako rychlý oběd. Doufám, že vám tento recept přinese spoustu kulinářského potěšení.