Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou recept


Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou recept.

Ingredience:
- 4 velké papriky (nejlépe mix barev)
- 500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo směs)
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 400 g rajčatového protlaku
- 200 ml vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregána

Recept:

1. Papriky omyjte, na vrcholu odřízněte víčka a vyjměte semena a blány. Předehřejte troubu na 180°C.
2. V misce smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, sladkou papriku, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
3. Náplň pevně naplňte do připravených paprik. Vložte papriky do pekáče, který je lehce potřete olejem.
4. V malém hrnci smíchejte rajčatový protlak, vodu, cukr, oregáno, sůl a pepř. Přiveďte k varu, pak vařte na mírném ohni cca 5 minut.
5. Hotovou rajskou omáčkou zalijte papriky v pekáči.
6. Pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 45 minut. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 15 minut nebo dokud papriky nejsou měkké a náplň propečená.
7. Podávejte teplé.

Tipy:
- Pro pikantnější variantu přidejte do náplně nebo rajské omáčky trochu chilli papričky.
- K paprikám výborně pasuje čerstvý bílý chléb nebo rýže.
- Zbylou rajskou omáčku z pekáče můžete použít jako zálivku při servírování.
- Pokud preferujete vegetariánskou variantu, mleté maso zaměňte za směs vařené quinoi a nasekaných čerstvých bylinek.