Ovocný moučník pro začátečníky recept


Ovocný moučník pro začátečníky recept.

Ovocný moučník pro začátečníky je jednoduchý recept, který si zamiluje každý. Jeho příprava nevyžaduje žádné speciální dovednosti nebo nástroje a výsledek je vždy lahodný a osvěžující.

**Ingredience:**
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku mléka
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 2 šálky čerstvého ovoce (např. borůvky, jahody, meruňky)

**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte pekáč tukem nebo vyložte pečicím papírem.
2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt.
4. Tekutou směs přidejte do suché směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Do těsta jemně vmíchejte ovoce.
6. Těsto vylijte do připraveného pekáče a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud není moučník zlatavý a testovací špejle nevyjde čistá.
7. Nechte moučník vychladnout před podáváním.

**Tipy:**
- Pro ještě lahodnější moučník můžete přidat do těsta kůru z jednoho citronu nebo pomeranče pro příjemnou citrusovou chuť.
- Experimentujte s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vašich preferencí. Pečené jablko s trochou skořice vytvoří úžasný podzimní moučník.
- Pokud chcete moučník trochu vláčnější, můžete přidat o trochu více mléka do těsta.
- Moučník můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro extra rozkoš.

Tento recept je skvělým startem pro každého začínajícího pekaře a dává spoustu prostoru pro kreativitu a experimentování.