Ovocné trojbarevné nanuky recept


Ovocné trojbarevné nanuky recept.

Ingredience pro ovocné trojbarevné nanuky:

Pro červenou vrstvu:
- jahody
- maliny
- trochu vody nebo jablečného džusu pro lepší mixování
- med nebo jiné sladidlo podle chuti

Pro bílou vrstvu:
- bílý jogurt nebo kokosové mléko
- med nebo jiné sladidlo podle chuti
- vanilkový extrakt pro zvýraznění chuti

Pro zelenou vrstvu:
- kiwi
- špenát nebo jiné zelené listové zeleniny pro zesílení zelené barvy
- trochu vody nebo jablečného džusu pro lepší mixování
- med nebo jiné sladidlo podle chuti

Recept:
1. Začněte přípravou červené vrstvy. Ovoce umyjte, odstraňte případné stopky a dále je společně s vodou či džusem a sladidlem rozmixujte na hladké pyré. Toto pyré nalijte do forem na nanuky, ale zaplňte jen jednu třetinu. Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout alespoň na 45 minut.
2. Mezitím připravte bílou vrstvu. Smíchejte jogurt nebo kokosové mléko s medem a vanilkovým extraktem a dobře promíchejte. Po ztuhnutí červené vrstvy přidejte bílou směs, ale opět jen do další třetiny formy a dejte zpět do mrazáku na dalších 45 minut.
3. Nakonec připravte zelenou vrstvu. Podobně jako u červené vrstvy, rozmixujte kiwi a špenát s trochou vody a sladidla. Po ztuhnutí bílé vrstvy přilijte zelenou směs a naplňte formy až po okraj.
4. Vložte nanuky do mrazáku a nechte je zmrznout přes noc nebo alespoň 6 hodin.

Tipy:
- Při vrstvení mezi jednotlivými vrstvami nanuků můžete vložit do formiček dřevěné tyčinky.
- Pokud chcete získat hladší přechody mezi barvami, nechte každou vrstvu zmrznout jen částečně, než přidáte další.
- Experimentujte s různými druhy ovoce a příchutí, aby každý nanuk byl jedinečný.
- Pro zdravější variantu použijte jako sladidlo například agáve sirup nebo datlový sirup.