Osvěžující letní bábovka recept
Na osvěžující letní bábovku budete potřebovat následující ingredience mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, citronová kůra, vanilkový extrakt a čerstvé ovoce jako jsou borůvky, maliny nebo jahody.
Zahřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji moukou. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, poté pomalu přidávejte olej a mléko. Přidejte vanilkový extrakt a citronovou kůru. Postupně přisypávejte suchou směs a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec opatrně vmíchejte omyté a okapané ovoce. Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená a testovací špejle nevyjde čistá.
Tip: Před podáváním nechte bábovku vychladnout a posypte ji moučkovým cukrem nebo přelijte citronovou polevou pro extra svěží chuť. Kvůli pestrosti můžete použít mix různých druhů ovoce a experimentovat s přidáním oříšků nebo bílé čokolády pro sladší variantu.