Osvěžující krabí salát recept


Osvěžující krabí salát recept.

Ingredience:

- 200g krabího masa (může být i z konzervy nebo alternativně použijte surimi)
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- 1/2 šálku kukuřice (může být z konzervy nebo čerstvá)
- 1/2 šálku cherry rajčátek, rozpůlených
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička chilli vloček (volitelné pro pikantnější variantu)

Recept:

1. Příprava krabího masa: Pokud používáte krabí maso z konzervy, nejprve jej dobře sceďte. Pokud používáte surimi, nakrájejte ho na menší kousky.

2. Mixování ingrediencí: V míse smíchejte nakrájené avokádo, červenou cibuli, kukuřici, cherry rajčátka a koriandr. Přidejte připravené krabí maso nebo surimi a jemně promíchejte.

3. Dochucení: Přidejte šťávu z limetky a olivový olej. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a chilli vločky. Vše důkladně promíchejte.

4. Podávání: Krabí salát podávejte chlazený, ideálně po odstátí v lednici asi 30 minut, aby se chutě dobře spojily. Můžete podávat na listech salátu jako lehký oběd nebo jako předkrm.

Tipy:

- Pro extra křupavost přidejte na kousky nakrájenou čerstvou okurku nebo nakládané kapary.
- Pokud máte rádi více krémovou texturu, můžete přidat lžíci řeckého jogurtu nebo majonézy.
- Tento salát je skvělý i jako náplň do wrapů nebo jako topping na křupavých tostech.
- Pro zdravější variantu použijte domácí majonézu nebo avokádový olej namísto olivového.
- Nebojte se experimentovat s bylinkami – kromě koriandru můžete vyzkoušet také petrželku nebo bazalku pro odlišný chuťový profil.